duminică, 18 ianuarie 2009

Tochitură de criză

Poate credeţi că e ceva nou, ei aflaţi că defapt este o reţetă de tochitură ţărănească, dar e ieşit de criză până la urmă pentru că nu am avut toate ingredientele.
Reţeta de tochitură ţărănească este următoarea:

Ingrediente: 2 cepe mari, 2 ardei grasi, 1/2 pachet de unt, 2 conserve cu rosii taiate in bulion, 200 ml vin rosu sec, 500 g carne de porc slaba, 500 g carnati picanti afumati, 500 g ciuperci champignon curatate, 2-3 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, sare, piper si ienibahar dupa gust.

Mod de preparare: Se curata si se taie (nu prea mic) ceapa, ardeii, carnea, carnatii si ciupercile. Se pun la calit in unt ceapa, ardeii si carnea, care se condimenteaza dupa gust. Cand ceapa devine transparenta, se adauga carnatii si ciupercile si se calesc pana cand se patrunde carnea (de preferat sa se caleasca inabusit).
Apoi se adauga vinul si rosiile si se fierbe inca 10-15 min., condimentandu-se dupa gust. Inainte de oprirea focului, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul tocat si se mai da un clocot.
Se serveste cu mamaliga si cu vin rosu sec.

Complexitate: redusă/medie/mare
Ingrediente: puține/mediu/multe
Durată: 30min/60min/90min/120min
Preț: aprox.25RON

Reţetă Tochitură de Criză:

Ingrediente: 2 cepe mari, 500ml suc de roşii, 1 morcov, o lingură margarină , 200 ml vin rosu, 500 g carne de porc slaba, 4-5 cârnaţi picanţi neafumaţi, 5-7 catei de usturoi, 1 legatură patrunjel, sare, piper, 100g telemea sarată, un ou.

Mod de preparare:
Se curaţă şi se taie (nu prea mic) ceapa, morcovul, carnea (cam cât un cub de gheaţă), carnaţii. Se pune la călit în margarină şi vreo 4-5 linguri de ulei ceapa, morcovi si carnea, care se condimenteaza dupa gust. Când ceapa devine transparentă, se adaugă cârnaţii şi se lasă până când se pătrunde carnea.
Apoi se adaugă vinul roşu de care gasiţi prin casă si sucul de roşii şi se fierbe încă 10-15 min., condimentându-se după gust. Înainte de oprirea focului, se adaugă usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat şi se mai da un clocot.
Se serveste cu mamaligă, telemeaua fărmiţată, un ou ochi şi cu vin roşu din ală care aţi pus la mancare că doar e criză.
Poftă bună şi să vă arăt cum a ieşit tochitura mea de criză.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce mi-e pofta si mie de o tochitura, fie ea de criza sau nu, cand mai gatesti anunta-ma si pe mine.
:))