joi, 15 ianuarie 2009

Musaca de cartofi cu carne

Azi am de gând să vă prezint o rețetă gustoasă și ușor de făcut, numai că necesită un timp mai lung pentru gatire, dar merită.
Complexitate: redusă/medie/mare
Ingrediente: puține/mediu/multe
Durată: 30min/60min/90min/120min
Preț: aprox.25RON

Ingrediente:
1,5 Kg Cartofi
1 Kg Carne tocată amestec
4 ouă
500 gr. smântână
sare, piper după gust


Preparare:
După ce se curăță cartofii și se spală, se taie rondele de circa 5mm, e le-am dat prin razătoare care le-a taiat mai subțiri. După ce i-am tăiat pe toți astfel se pun la prajit într-o tigaie fiecare rondea de cartof. Atentie că trebuie sa fie prajiți bine, la mine au ieșit ca niște cipsuri dar numai ca ceva mai moi. E bine ca după ce scoateți cartofii de la prajit sa-i puneți undeva unde să se scurga uleiul de pe ei.
După ce am terminat de prăjit cartofii trecem la carnea tocată care o putem pune în aceiași tigaie, numai că aproape fară ulei o prăjim și mestecam continuu în ea pentru a se praji fiecare bucățică de carne, o condimentăm cu piper, sare și alte mirodenii dacă dorim, de exeplu puțin oregano și pătrunjel.
După ce carnea a devenit comestibilă se pune smântâna într-un vas și se amestecă împreună cu ouăle până se omogenizează. Și aici punem puțină sare și daca avem putem pune și ceva marar.
Se ia apoi un vas de ena în care se pune un strat sau două de cartofi pe fundul vasului se unge cu, compoziția de ouă cu smântână, se pune un strat de carne tocată (jumatate din toată cantitatea), apoi iar un strat de cartofi și se unge iar cu acea compoziție, punem după aceasta și restul de carne precum și cartofii peste și adăugăm din nou compoziția de smântână cu ouă. Putem să punem și căteva roșii tăiate rondele deasupra numai dacă ne încurcă prin casă.
După toată operațiunea se bagă vasul la cupor preîncălzit circa 30/45 min la foc mediu. apoi se scoate se lasă să se mai răcească vreo oră după care se trece la halit. Poftă mare.
Un inconvenient care l-am avut a fost timpul lung în care a trebuit să prăjesc cartofii, în rest e o plăcere și o rețetă delicioasă.

Un comentariu:

the kitchen diva spunea...

merge si fara sa prajesti cartofii dar trebuie sa lasi mai mult timp la cuptor. Mai poti folosi si vinete taiate rondele in loc de cartofi sau bostanel taiat rondedele. Un deliciu