Ingrediente: puține/mediu/multe
Durată: 30min/60min/90min/120min
Preț: aprox.10RON
Ingrediente:
- 2 căni (de ceai) mere rase(nestoarse de zeama)
- 2 căni zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriţă bicarbonat
- 2 căni făina
- 1 linguriţă rasă de scorţişoară macinată.
Mod de preparare:
Se curata merele si se rad pe razatoarea cu gauri mari; se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga merele rase si nestoarse, scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si se lasa acest amestec sa stea 60 minute dupa care se adauga faina si cele 3 albusuri batute spuma; se amesteca usor pentru omogenizare si se toarna in tava unsa si netapetata cu faina (tava mare 28x40cm); se coace, in cuptor preincalzit, la foc mare aprox. 5-10 minute pana incepe sa creasca, apoi se reduce focul la mediu si se coace, functie de cuptor; se verifica daca este coapta cu scobitoarea; nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii; creste frumos, este pufoasa si maronie la culoare.
Mod de servire:
Se pudrează cu zahar vanilat; se taie cuburi sau romburi după preferintă.
Mod de servire:
Se pudrează cu zahar vanilat; se taie cuburi sau romburi după preferintă.
Un comentariu:
nimic nou de ceva vreme, mai fa si tu mancare si mai aratane si noua ce ai mai gatit
Trimiteți un comentariu